Vyrábíme tlakové i beztlakové nerezové tanky pro pivovarnický, potravinářský, farmaceutický a chemický průmysl. Naší hlavní výrobní činností jsou návrhy a výroba technologických celků pivovaru, produkujeme nerezové pivní tanky, CIP stanice, ležácké tanky, varny a technologie na výrobu piva.

fermentační tanky, cylindricko kónické tanky, pivovary, myčky KEG sudů, plničky pivních láhví, nerezové tanky, pivní tanky, ležácké tanky, CIP stanice, nerezový parní vyvíječ

https://www.traditionrolex.com/50

Domácí ovocné sirupy

11. 09. 2020

Poctivé domácí sirupy zná mnoho z nás už od svých babiček. Jistě v obchodní síti je možnost sehnat mnoho rozličných druhů ovocných sirupů v několika cenových kategoriích, nicméně podíl ovocné složky v

domácí ovocné sirupykupovaných sirupech je obvykle velmi malý, nemluvě o přidaných aromatech, konzervantech a barvivech, bez kterých se domácí sirup jednoduše obejde. Domácí je zkrátka domácí a začíná se krom domácího použití čím dál více prosazovat i v kavárnách a restauracích.

Pokud Vám připadá, že výroba poctivého domácího sirupu musí být náročná na čas i prostředky, tak nemáte tak úplně pravdu a s trochou trpělivosti a správných ingrediencí si dokáže vyrobit domácí sirup v podstatě každý. Použít můžeme opravdu širokou varietu ingrediencí, ať už to je libovolné ovoce, některé druhy zeleniny, bylinky či květy – např. koupené anebo vypěstované na vlastní zahrádce. Na rozdíl od obecně zakořeněné představy sirupy neslouží jen k pití, tedy k výrobě domácí limonády (po rozředění vodou), ale lze s nimi s úspěchem ochutit i jogurty, zmrzlinu, zmrzlinové poháry a jiné dezerty, nebo je nalít například do čaje.

Na výrobu domácího sirupu potřebujeme v zásadě ovoce, cukr a vodu, eventuálně také kyselinu citronovou jako přírodní konzervant, aby sirup vydržel déle. Očistěné a vypeckované ovoce povaříme ve vodě, dokud zcela nezměkne a nerozpadá se, následně tekutinu jemně přecedíme a přidáme cukr, čím více cukru, tím hustší sirup bude. Na závěr můžete přimíchat přiměřené množství kyseliny citrónové, a ještě horké stáčet do lahví čí sklenic.

Existuje také varianta bez vaření, kdy ovoce pouze několik dní louhujeme ve vodě. Při „studeném“ postupu máme jistotu, že zůstanou zachovány veškeré prospěšné látky, avšak zároveň rapidně klesá trvanlivost sirupu, který je potřeba uchovávat v lednici a je potřeba jej co nejdříve spotřebovat.